Despre opinii limitate sau nelimitate…

Îmi căzu azi de dimineață această postare „în mâini“ ca să spun așa. Bineînțeles că nu-mi căzu și că mi-a fost trimisă de o prietenă.

M-am uitat rapid peste ea înainte să ies din casă și nu mi-a ieșit din cap toată ziua. Așa că în seara asta, cum am ajuns acasă, am recitit postarea încă odată, de fapt am citit-o de vreo trei sau patru ori, și sinceră să fiu acea iritare pe care o căpătai la prima citire și care nu mi-a dat pace toată ziua a crescut.

În primul rând, cine scrie această postare? O femeie? Nu mi-ar prea veni să cred. Un bărbat? O sau un adolescent(ă)?

Nu pot să primesc de pe acel blog un răspuns. Păcat!

Așa că întreb și eu în vid. Poate primesc un răspuns, poate nu. Ceea ce de fapt, nu e important, pentru că majoritatea întrebărilor au deja unul!

Ce înseamnă femeie frumoasă?

Când este o femeie frumoasă? Care și ale cui sunt criteriile?  Cine decide că o femeie este frumoasă sau nu? Un bărbat? O femeie?

„Bărbații însă sunt în viața femeilor […]un ghid, un exemplu, o personalitate de la care ai ce învăța“ - Da, o femeie poate lua o relație anterioară ca exemplu de comparație (negativă sau pozitivă!), în acel moment bărbatul = exul este un „ghid“ în sensul că ea va compara poate o altă relație cu el, și va învăța ce să evite sau nu la un bărbat. Ceea ce se poate bineînțeles și invers!

Dar eu nu înțeleg, de ce e musai să fie un bărbat un ghid pentru o femeie în sens de exemplu de la care ai de învăța? De ce nu(-și) poate fi ea însăși sau poate o altă femeie un exemplu? Sau de ce se poate învăța doar de la un exemplar al unei categorii? Se învață și de la mai mulți exemplari (feminini și masculini!) ai unei categorii, chiar dacă lecția nu este decât una negativă. Experiențele vieții sunt atât negative cât și pozitive!

„Și femeia de alături, pentru că ea va fi rezultatul unui bărbat de succes sau nu"  — ???

Femeia poate fi doar atunci un rezultat de succes când are un bărbat de succes, sau invers???

Deci toate/toți femeile/bărbații de succes nemăritate/neînsurați sunt atunci ce, aliens?
Sau chiar și cele/cei măritate/însurați cu succes?
În ce sens se necesită această „declarație“?
Da se poate spune că într-o relație sănătoasă AMBELE părți se susțin, așa încât o parte sau amândouă (!) pot avea succes prin ajutorul/susținerea celeilalte, dar aceste părți ar fi putut avea succes la fel de bine cu ajutor din exterior, sau chiar fără!

Îmi pare rău, dar postarea acestei persoane nu e (pentru mine personal) decât una misogină, limitată, care reduce femeia (și de fapt și bărbatul) la un accesoriu.

Da, un diamant are nevoie uneori de un purtător, dar de cele mai multe ori strălucește singur chiar și în cea mai murdară cutie posibilă. Și da, un diamant trebuie șlefuit înainte de a putea străluci. Dar acest diamant poate fi șlefuit de 7 milioane de persoane diferite! Fie ea o femeie (mamă, bunică, soră, vară, mătușă, prietenă, copila proprie, necunoscută în metrou) sau un bărbat, orice e posibil, dar nu numai de un bărbat!

Bineînțeles că aceste retorici sunt valabile și în direcția opusă! Cine spune și după ce criterii, când un bărbat e bărbat sau nu, dacă e puternic sau nu? Ce înseamnă de altfel un bărbat puternic? Un fizic puternic? Nervi puternici? Personalitate puternică?
 Fiecare om, persoană fie ea femeie sau bărbat, are o personalitate individuală, ceea ce auto(arei)rului îi este într-un anumit mod (incoerent) clar: „ Lumea este diversă și diferiți sunt toți bărbații“, „fiecare are farmecul său, caracterul său, vocea și parfumul potrivit.“!
Eu nu pot spune decât: lumea e diversă și parfumul care Xulescului îi place, îi poate provoca Ei, sau Zulescului stări de amețeală și chiar vomă!

Edit: Primisei răspuns de la unchiul google: se pare că blogul aparține unui anumit domn, presupus matur! Se presupune a fi un blog „motivațional, despre oameni, dragoste și relații“. Nici nu încep să pun alte întrebări, pentru că ar fi doar o pierdere de vreme și energie prețioasă.