Grădina botanică din München

Locuiesc în München de mai bine de zece ani. Iubesc orașul ăsta cu pasiune nebună. Bineînțeles că se mai întâmplă câteodată ceva și mă gândesc că poate altundeva ar fi mai bine, dar foarte rar. Poate 2 săptămâni în an, cred că fiecare își poate imagina care sunt acele două săptămâni. În fine. Înapoi la tema mea. Cum ziceam, îl iubesc cu o pasiune nebună.
De ce?
E unul dintre cele mai verzi orașe mari europene, poate chiar cel mai.
E un sat mare. München-ul, ca oraș e foarte mare din punct de vedere a suprafeței, iar clădirile sunt construite mici. Acum vreo câțiva ani s-au organizat alegeri pentru a se hotărî dacă va fi sau nu acceptat construitul clădirilor mai înalte de 100 de metri, bineînțeles că populația s-a împotrivit. Mai departe, München-ul a acaparat în decursul istoriei nenumărate orășele, sate și sătucuri din împrejurimi, care au rămas de foarte multe ori intacte. Așa că nu mare poate fi mirarea unei persoane, care cutreierând orașul descoperă astfel de locuri uneori de poveste, cu căsuțe mici pline de iederă cu gradină cu flori și de multe ori cu obligatoriul „gartenzwerg“ (gnom), cu o piață centrală și clădiri ieșite din comun.
Pentru că sunt de foarte multe ori întrebată de prieteni și de familie, care au fost, sunt sau nu în vizită la noi de iubesc așa de mult orașul ăsta, m-am decis să încep un șir de postări cu locurile mele preferate din München.
M-am decis să încep cu Grădina botanică.
O ador. Iarnă, vară, toamnă sau primăvară, nu contează, merită mereu o vizită. Se poate citi o carte în umbra unui copac. Se poate bea o cafea și împărți o bucată de tort cu persoana iubită. Sau se pot face pur și simplu mii de poze.
Adresa: 
Botanischer Garten München-Nymphenburg
Menzinger Straße 65
80638 München

Pagina Web:
http://www.botmuc.de/de/info/index.html#oeffnungszeiten

Orele de deschidere:
Ianuarie, Noiembrie, Decembrie   9-16:30 Sere (9-16)
Februarie, Martie, Octombrie             9-17      Sere (9-16:30)
Aprilie, Septembrie                         9-18      Sere (9-17:30)
Mai, Iunie, Iulie, August                  9-19       Sere (9-18:30)

Prețul biletelor:

Preț normal pers. adultă: 4 €
Preț redus ( de ex. studenți) 2,50
Copiii și tinerii sub 18 ani au intrare liberă în zilele fără expoziții speciale (aici au doar copiii sub 12 ani intrarea gratuită, iar tinerii sub 18 ani intră cu preț redus)

Pentru că o poză valorează de multe ori o mie de cuvinte, voi lăsa câteva poze să vorbească în locul meu.