Toamna și Rețetele ei

Iubesc toamna cu toate culorile ei vii. Nu mă pot satura de ele. În plus e toamnă asta înseamnă că fructele și legumele sunt coapte! E timpul marmeladelor, dulcețurilor și al supelor! Se face zacusca, se pune la borcan varza, murăturiile, se pregătesc pachețelele de legume pentru iarna. Da știu că trăim într-o perioadă în care e de ajuns să ne mișcăm pană la primul supermarket și putem cumpăra orice ne dorește inimioara. Dar de ce să nu fim cinstiți? Lucru făcut de noi și chiar cumpărat de la un țăran în piață sau de undeva de unde știm cum este crescut este de multe ori, de fapt mereu mai sănătos și mai bun la gust. Acum câteva luni cautând pe net o rețetă pentru o prăjitură cu fructe am găsit rețeta Amaliei pentru prăjitură cu căpșuni și m-am îndrăgostit. De fapt este o rețetă pe care o poți folosi cu orice fel de fruct.

Eu am adaptat-o puțin, bineînțeles că depinde de gustul fiecăruia dacă o schimbă sau nu. În loc de faină de grâu folosesc faină de alac (Dinkel în Germana), zahăr brun de preferință nerafinat, înloc de 8 linguri de ulei doar 4 și puțin mai mult lapte ca să nu fie coca prea uscată.

Am încercat-o cu nenumărate fructe. Preferata mea e cu cea cu prune. Ultima dată am făcut-o jumătate cu prune jumătate cu zmeură (culeasă și înghețată - așa avem și iarna fruct "proaspăt") pentru ca îi place Schatzului mai mult.